Lleida

El Ple del Cartipàs reconeix la figura del Cap de l’Oposició, que recau en Fèlix Larrosa

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Municipal Socialista lamenta que el Govern tripartit no tingui en compte les peticions de l’oposició, que no treballarà en igualtat de condicions que el Govern

Jaume Sellés reclama a l’alcalde i els partits que li donen suport que tinguin “el coratge” d’explicar amb “pèls i senyals” a a la ciutadania l’increment de la despesa corresponent al Capítol I del pressupost municipal

D’altra banda, lamenta que les primeres decisions de l’administració Pueyo vagin en la línia de promoure “gestos simbòlics” només pensats en els votants independentistes

El Grup Municipal Socialista a la Paeria expressa “satisfacció” perquè el Ple del Cartipàs celebrat aquest matí ha fet un “reconeixement institucional” a la figura del Cap de l’Oposició, que exercirà Fèlix Larrosa amb rang de portaveu i tinent d’alcalde. Aquesta decisió, apunta el portaveu Jaume Sellés, “posa en valor que el PSC té els mateixos regidors que ERC, el partit guanyador de les eleccions per només 81 vots de diferència” i reconeix “implícitament” la tasca que va fer el Govern socialista fa 4 anys en la redacció del Cartipàs. 

En aquest context, els socialistes lleidatans valorem que “s’hagin incorporat les nostres esmenes per potenciar la relació de la Paeria amb les entitats municipals descentralitzades i Sucs i Raimat i per dotar l’Horta del dret a tenir un Consell de Barri propi”. 

Ara bé: el govern tripartit demostra “cert enrocament” quan “no té en compte les peticions de l’oposició per millorar la fiscalització de l’acció de govern, així com la transparència” amb l’aprovació de “l’esmena Positius”, una mesura que evita reconèixer el mal resultat del JxLleida a les eleccions i que pretén “usurpar al PSC el paper que li correspon com a segona força”. No és de rebut que el grup de JxLleida vulgui apropiar-se als debats del plenari la condició de segona força municipal que no li van atorgar les urnes. Aquesta decisió, assenyala Jaume Sellés, "va en contra del que estableix la cortesia política i les normes de procediment parlamentari” i és, per tant, “contrària a la higiene democràtica”. 

Un govern de part

Així mateix, els socialistes lamentem que les primeres decisions del tripartit lleidatà vagin en la línia de promoure “gestos simbòlics” només pensants per als votants de les forces independentistes i que posen en dubte que l’administració de Miquel Pueyo tingui la voluntat real de governar per a tots i per a totes. “A banda d’això -exposa Sellés-, l’equip de Govern demostra poca valentia quan demana als funcionaris municipals que siguin els encarregats de col·locar la pancarta a la façana de l’Ajuntament”.

Massa regidories

En aquest context, els socialistes considerem que 15 regidories són “excessives” i que el nou Govern municipal està “sobredimensionat”. “Tampoc no s’ha donat compliment a promeses electorals fetes en campanya, com ara la creació d’una regidoria de la Dona i d’una altra per a l’Horta -argumenta el portaveu del PSC-, que recorda que l’Horta està representada a la Paeria amb el Consell Territorial de l’Horta gràcies a l’acció del Govern de socialista en el mandat passat”. 

Una nova fase de ‘canvi honest i valent’?

En la seva intervenció, Jaume Sellés ha exposat que “entrem en una fase totalment diferent de la que hem viscut els darrers quatre anys. Si em permeten una citació cinèfila, avui comença tot, com en el film de Bertrand Tavernier de 1999”. 

Sellés ha recordat al Govern que ha de tenir “el coratge” d’explicar l’increment de les despeses assignades al Capítol I (recursos humans) del Pressupost de la Paeria “amb pèls i senyals a la ciutadania”. “Sembla que han preferit no fer-ho -ha afegit el portaveu socialista- i han decidit que l’oposició no treballi en igualtat de condicions que el Govern. No sé si això lliga amb el canvi honest i valent que publiciten. En tot cas, és la seva decisió i la seva responsabilitat, ja que tenen els vots necessaris per tirar-ho endavant. Vostès sabran”.