Lleida

El PSC demana a la Paeria que insti la Generalitat a reobrir els centres educatius culturals

  • PSC Lleida
  • Actualitzat:
  • Creat:

Cristina Morón ha explicat que actualment se’ls considera com a activitats extraescolars

La regidora del grup municipal socialista, Cristina Morón, ha demanat a la Paeria que insti la Generalitat a reobrir els centres educatius culturals, que actualment estan tancats a causa de les limitacions per la pandèmia de la Covid-19. Durant la comissió Informativa de les Polítiques de gestió dels drets de les persones i relació amb la comunitat, Cristina Morón ha explicat que per les seves característiques, són espais oficialment reconeguts com a escoles, però que actualment se’ls considera com a activitats extraescolars, per la qual cosa continuen tancats.

La representant del grup municipal socialista afirma que les escoles culturals de dansa, música o de teatre “passen les inspeccions i són reconegudes pel sistema educatiu com a escoles de formació”. Cristina Morón afegeix que hi ha centres que han hagut de reinventar les classes i que han patit pèrdues econòmiques importants. La representant s’ha congratulat pel fet que l’equip de govern municipal faci arribar la proposta feta pel grup municipal socialista a la Generalitat, que també inclou la definició d’un pla de xoc amb ajuts directes per al sector en cas que la reobertura dels centres no sigui possible.

D’altra banda, Cristina Morón també demanat a la Paeria que redueixi la velocitat màxima permesa a 30 quilòmetres per hora en trams de carrers de la ciutat on hi hagi presència de centres educatius, i en els quals actualment encara s’hi pot circular a 50 quilòmetres per hora.

En la comissió, Cristina Morón ha fet referència a la posada en marxa del Pla Iglú per a les persones sense llar. En aquest sentit, la representant del grup municipal socialista ha preguntat per quin motiu no s’han buscat alternatives al pavelló dels Camps Elisis, com ara hotels de la ciutat de Lleida, atès que són espais més dignes i que poden cobrir les necessitats del nombre de persones ateses. Cristina Morón ha recordat que la Generalitat té previst fer una aportació econòmica per al programa d’allotjament nocturn de les persones sense llar.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: