Lleida

Larrosa: “La capacitat inversora de la Paeria hi és. Per tant serem exigents amb el nou govern"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Municipal Socialista ha estat el primer avui en constituir-se i valorar el ple d’investidura del nou alcalde

El cap de llista del PSC i de l’oposició a l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha afirmat avui que “cal matisar i corregir les manifestacions de l’alcalde Pueyo en els mitjans de comunicació en relació a la capacitat d’inversió de la Paeria. L’Ajuntament té un pressupost aprovat que preveu una capacitat d’inversió de 13,1 milions d’euros –incloses les d’aigua i llum”. Així, ha matisat, “la capacitat d’inversió és possible gràcies a l’estalvi, els convenis urbanístics, subvencions i venda de terrenys. Per tant, la capacitat inversora hi és i, per tant, serem exigents amb nou govern de Paeria”.

Larrosa ha fet aquests aclariments un cop avui s’ha constituït el Grup Municipal Socialista, que ha estat el primer en fer-ho. El dirigent socialista ha lamentat que “l’Alcalde Pueyo fes un discurs d’investidura pensant únicament en el 42% dels lleidatans que van optar per opcions independentistes” i ha afegit que “sorprèn que el seu discurs no contingués cap referència ni mesura pensant en les persones, ni en polítiques socials, igualtat, dinamització econòmica, i dona”. Així mateix, ha dit, “condemnem el fet que hi hagués persones al pati de la Paeria que van haver de marxar de l’acte en sentir-se violentades i increpades”.

D’altra banda, el Grup Municipal ha posat en valor que “el nostre cap de llista, Fèlix Larrosa, va fer un discurs propositiu, de mà estesa, de suma. En ell s’hi van condensar les propostes bàsiques del projecte de ciutat del Grup Municipal Socialista”.

Pel que fa als comptes de la Paeria, el Grup recorda que “cada any es fiscalitzen exhaustivament mitjançant l’informe de control financer. El deute de Paeria s’ha reduït des de l’any 2012 a la meitat, des dels 129 milions fins als 68 milions actuals”. A més, en relació als deutes de l’EMU i del PCiTAL, “aquests s’han d’analitzar des d’una òptica diferent, ja que són deutes vinculats a la previsió d’ingressos. En el cas del Parc Tecnològic, cal recordar les obligacions assumides per la Generalitat, d’abonament de 20 milions d’euros. En el cas de l’EMU, aquelles previsions d’ingressos provenen del propi desenvolupament urbanístic com és, per exemple, el Pla de l’Estació”.

Així doncs, han conclòs, “els comptes de Paeria actuals compten amb 656.000 € de superàvit i un romanent de més de 5 milions d’euros” i s’ha posat en valor que “el Govern socialista ha deixat en marxa més de trenta projectes”.